• Autor: Miquel Bruguera i Planas
  • Género: Historia
  • Formato: 21×30 cm.
  • Nº Páginas: 78
  • Encuadernación: Tapa blanda
  • Año: 2016
  • Editorial: Epubligraf
Miquel Bruguera i Planas

Miquel Bruguera i Planas

Escritor

La nostra família, els Bruguera, tenim la sort de poder gaudir en ple segle XXI d’una de les masies catalanes més importants de Mataró. Suposo que no s’ho podien pas pensar els nostres avantpassats quan hi arribaren el dia de Tots Sants del 1889. Sembla ser que la primera impressió que van tenir va ser que en entrar a la casa les veus ressonaven, com si es tractés d’una casa encantada. Van venir procedent de l’horta de Can Boada i tan sols tenien un petit ramat de cabres per assegurar-se la subsistència amb la venda de la llet que aquestes produïen.

Més tard, l’any 1923, l’hereu de la família va poder comprar la casa, amb esforç i l’ajut d’un familiar de la seva esposa. Va costar molts diners i d’aquesta manera van poder ampliar el negoci familiar, transformant el ramat de cabres en vaqueria.

Passat el temps de guerra va succeir la mort del cap de casa, fet que va provocar la transformació de la casa gran en petits habitatges de lloguer. Aquest fet ingrat va poder salvar el patrimoni familiar dels molts deutes pendents.

Els anys van anar passant i fa dos anys, l’any 2014, vàrem celebrar el 125 è. aniversari de la permanència al mas Fogueres de la família Bruguera, concretament el dia de Tots Sants, amb una castanyada, panellets i xampany.

Ara, però, la celebració és diferent, celebrem el setè centenari del mas Fogueres i ho volem fer de la manera que se celebren aquestes coses, amb festa i alegria i amb la companyia dels familiars i amics i amb la sort de poder comptar amb el gran treball d’investigació que ha realitzat l’historiador i amic Enric Subiñà i Coll sobre la nostra casa i que us convidem a llegir amb atenció.

Miquel Bruguera i Planas i Jaume Bruguera i Castellnou

Mataró, 21 de juliol 2016

Pin It on Pinterest

Share This